Stari cestni mački znajo pri tem ceniti nežno moč Voithovega retarderja. Z retarderjem se da izvesti 80% vseh zaviranj in to brez izrabe zavor. Nekateri profiji izvedejo 90% in več vseh zaviranj z retarderjem.
Ta navodila bodo pomagala Vam in vsem ostalim novincem, da boste še bolj cenili prednosti Voith retarderjev. Opisana sta način delovanja retarderja in njegova pravilna uporaba.
Voithovi retarderji nudijo visoko udobnost v vožnji in se z lahkoto upravljajo, ne glede na to, ali gre za vožnjo po strmini navzdol, pri prilagoditvenem zaviranju ali v mestnem prometu – zmeraj povečajo varnost in gospodarnost vozila.

ZAKAJ VOITH RETARDER?

Voithovi retarderji so gospodarne trajne zavore, ki zadržijo temperaturni nivo delovnih zavor na nizki ravni. S tem imajo delovne zavore vseskozi polno delovno funkcijo in nudijo dodatno varnostno rezervo za zares nujne slučaje.

Voithovi retarderji so izredni močne zavore, ki varno zaustavijo tudi težka vozila. Zavorna moč retarderja znaša približno dvojno vrednost motorne moči vozila.

Voith Retarder 115 CT

VEČ

Voith Retarder 115 HV

VEČ

Voith Retarder 3250

VEČ

Voith Retarder 120 E

VEČ

Voith Aquatarder SWR

VEČ

Voith Aquatarder PWR

VEČ

Voith Magnetarder

VEČ

FUNKCIJA IN VGRADNJA

Rotor, ki ga poganja kardanska gred, pospešuje gibanje olja, ki pa je v statorju statorju zadrževano.

Zaradi vrtinčenja olja se zavira vrtenje rotorja, s tem pa se zmanjšuje tudi hitrost vozila. Pri tem nastajajoča temperatura se odvaja preko hladilnega sistema vozila.

Vgradnja offline

Vgrajen na menjalnik kardanska gred nespremenjena dodatni odgon prosto dostopen lastna oljna oskrba.

Vgradnja inline

Vgrajen na menjalnik lastna oljna oskrba idealno pripravljen za dodatno vgradnjo.